SSRS – SQL 2016 – Keyset does not exist

Jeg skulle installere SSRS til SQL 2016 og lave integration til Power BI. Normalt ikke noget der giver større panderynker, men i dag fik jeg en fejl jeg ikke havde set før når jeg gik ind på Report Server Web Service URL’en.

The report server was unable to validate the integrity of encrypted data in the database. (rsCannotValidateEncryptedData)

Keyset does not exist (Exception from HRESULT: 0x80090016)

Efter at have fejlsøgt og forsøgt forskellige løsninger fra nettet som alle pegede mod manglende eller forkerte rettigheder, så gav det ingen ændring. Til gengæld havde alle service accounts nu fået tjekket rettighederne endnu en gang, og de var som de skulle være.

Under application log faldt jeg dog over at der nogle dage inden var kommet fejlen

Failed to unload app domain DefaultDomain.  The following exception occurred: Error while unloading appdomain. (Exception from HRESULT: 0x80131015).

Kunden verificerede at det var der de selv havde forsøgt installationen, dog uden held, men de mente det var nulstillet. Installationen var en ny kopi af en eksisterende server. Derfor tænkte jeg at encrypted data delen måtte hentyde til at den eksisterende server ikke havde fået eksporteret sin encryption key til den nye server. En hurtig eksport fra den gamle server, import på den nye og lidt tilretninger så kørte Web Service URL’en igen.

Næste problem var at Web portal URL stod udfyldt med Reports, men URLs: feltet var tomt. Under advanced tilføjede jeg ”All Assigned” men uden held. Efter at have bøvlet med at ændre i diverse konfigurationsfiler prøvede jeg at omdøbe sitet til Reportstest, gemme, omdøbe tilbage til Reports og gemme. Så virkede det hele efter hensigten.